Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

ΤΡΕΙΛΕΡ


Ξεκινωντας λοιπον την καινουργια χρονια,ο Αι Βασιλης μου εφερε επιτελους το δωρο μου!!!
Ηταν κατι που το περιμενα αρκετο καιρο και να που εγινε πραγματικοτητα.Ειναι το εργαλειο που θα με βοηθησει να μεταφερω τα μελισσια μου.Χωραει 15 κυψελες στη στρωση (δηλ. 3 χ 5),το οποιο σημαινει 30 διοροφες κυψελες.Αντε και καλη παραγωγη!!!!!!
Σε λιγες μερες περιμενω και τις πρωτες μου κυψελες που τις παραγγειλα σε εναν καταπληκτικο ανθρωπο απο την Καστορια,οπου ειναι και μελισσοκομος (1000 μελισσια) αλλα και κατασκευαζει κυψελες με το μερακι του μελισσοκομου βεβαια.Θα ακολουθησει σχετικη αναρτηση μολις τα παραλαβω ,με το καλο

13 σχόλια:

  1. Καλοτάξιδο και του χρόνου με φορτηγό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλορίζικο, καλές μετακινήσεις σε μεγάλες ανθοφορίες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κώστα καλορίζικο και καλοτάξιδο για πες μας και την τιμή του και πόσους άξονες έχει ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κωστα καλοταξιδο.Χρησιμο εργαλειο,απαραιτητο για τις μετακινησεις των μελισσιων.Σου ευχομαι να κανεις αποσβεση γρηγορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κώστα καλοτάξιδο!
    Αυτό δεν είναι τρέυλερ,είναι φορτηγάκι,αφού χωράει 15 στη στρώση,είναι αρκετά μεγάλο και στις μετακινήσεις θέλει μεγάλη προσοχή,γιατί το φορτίο θα είναι αρκετό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλοτάξιδο με πολλά πολλά μέλια, μόνο να προσέχεις όταν θα είναι πλήρες βάρους τις κατηφόρες και τις στροφές.Αν το αυτοκίνητο που το έλκει δεν είναι πολύ βαρύ μπορεί να σε βγάλειο από τον δρόμο όπως λέει και ο Γιώργος (Τρικαλινός)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κώστα καλοτάξιδο και πάντα φορτωμένο μέλια και γερά μελίσσια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κώστα καλορίζικο και καλές μετακινήσεις.Για μεγάλα φορτία στο τρειλερ μπορεί να τοποθετηθεί φρένο αδρανείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλοτάξιδο Κωστή και πάντα γεμάτο δυνατά μελίσσια, βάλε φωτογραφίες κι άλλες να το βλέπουν οι φίλοι, κι ο Σαράντος απο την Σπάρτη που ρωτάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κατ'αρχην σας ευχαριστω ολους πολυ για τα καλα σας λογια!!
    @χρηστο εχει εναν αξονα και ο ωφελιμος χωρος ειναι 133χ 280. Ειναι κατασκευασμενο εδω στην Αθηνα κατοπιν παραγγελειας δικιας μου και κοστισε 850 ευρω!
    @Γιωργος (τρικαλινος) να το φοβαμαι? γιατι ειμαι που ειμαι και λιγο φοβιτσιαρης!Ποσο βαρος λες Γιωργο να εχουνε τα 15 δυοροφα οταν τα φορτωσω για ελατο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κώστα καλορίζικο, καλοτάξιδο, καλές επιλογές στις μετακινήσεις και καλά μέλια.
    Αν υποθέσουμε πως η κάθε κυψέλη ζυγίζει περίπου 30~40 kg, γιατί όταν μετακινείς σε μελιτοφορία έχεις άδεια πλαίσια, τότε οι 15 κυψέλες θα ζυγίζουν περίπου 600 kg. Δεν είναι πολύ το βάρος. Να προτιμήσεις να κάνεις περισσότερα δρομολόγια καλού κακού παρά να υπερφορτώσεις το τρέιλερ γιατί οι σούστες στους χωματόδρομους έχουν πολλούς κραδασμούς και μπαλαούρο και είναι επικίνδυνο αν έχεις και δεύτερη στρώση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κώστα επειδή χρησιμοποιώ εδώ και αρκετά χρόνια τρέυλερ τα προβλήματα που θα συναντήσεις είναι το βάρος έλξης που θα έχει το αυτοκίνητο που θα το τραβάς.Έπειτα φορτωμένος δεν θα κάνεις ράλλυ σιγά-σιγά.Ασφάλεια καλή οποσδήποτε που θα συνδέει το τρέυλερ με το αυτοκίνητο.Κατά την γνώμη μου θα έπρεπε να έχει και πιό ψηλά πλαϊνά για να παίρνει την δεύτερη στρώση ή αν θέλεις να φορτώσεις διάφορα π.χ βάσεις κλπ.Αν είναι τα μελίσσια άδεια από μέλι μόνο με πληθυσμό μπορεί να φορτώσεις περισσότερα.Επειδή πολλές φορές χρειάζεται να μεταφέρουμε μελίσσια όσο το μισό και λιγότερο οφέλιμο φορτίο με τις αναρτήσεις που έχει τα μελίσσια πίσω ιδίως αν τα πάς σε χωματόδρομο όπως εγώ θα χοροπηδάνε πάνω στο τρέυλερ.Τότε βγάζουμε αέρα από τα λάστιχα αφού τα φορτώσουμε πρώτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή