Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Πρωτη επιθεωρηση του '11


Εν οψη λοιπον της σημερινης καλοκαιριας,ηταν μιας πρωτης ταξης ευκαιρια για να ριξω μια ματια και στα μελισσια,που ειναι στη Πεντελη!
Αφου τα 'ταισα' πριν καμμια δεκαπενταρια μερες με βανιλια,τους εβαλα και 300 γραμμαρια υποκαταστατο γυρης που εφτιαξα μονος μου και τα σκεπασα με το πανακι τους και αφου τους εβαλα και ενα πλαινο φελιζολ για να κραταει μια καποιοα ζεστη περισσοτερο,τα αφησα στην ησυχια τους μεχρι σημερα.
Σημερα λοιπον που τα κοιταξα δεν βρηκα σχεδον καθολου γονο και απο πληθυσμο ηταν οπως τα αφησα εδω και δυο μηνες περιπου.Δηλ. τα πιο πολλα (90%) ειναι 4 με 5 πλαισια και τα υπολοιπα 3 με 4 και δυο τρια 7 με 8.
Ρωταω λοιπον τους πιο παλιους,να ανησυχω? η ειναι μια φυσιολογικη εξελιξη μετα απο τοσο κρυο?το υψομετρο εδω ειναι 355 μετρα!
Μηπως θα ηταν φρονιμοτερο να τα μεταφερω πιο χαμηλα?

6 σχόλια:

  1. φίλε μου να παρακαλάς μέχρι 10 φλεβάρη να μην έχουν γόνους και θα με θυμηθείς.... θα ξεκουραστούν οι βασίλισσες και θα έχεις λιγότερες αντικαταστάσεις φέτος..... αν και μετά τις 10 του Φλεβάρη δεν έχουν γόνους τότε θα ήταν φρονιμότερο να τα κατεβάσεις πιό χαμηλά... ευκαιρία να κάνεις και έναν καλό καθαρισμό για την βαρόα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. I hope you dont have effect from hot weather,I m sure your region hot air like this area,I wish without problems season,best wishes,stay well.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ με τον Ανώνυμο. Τώρα είναι η τελευταία ευκαιρία του χειμώνα για να κανεις θεραπεία για τη βαρρόα. Μετά από λίγες μέρες θα αρχίσουν να έχουν γόνους. Καλά πας.

    Mακης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κωστα εγω παντα τετοια εποχη τα καταβαζω απο 465 μετρα στα πεδινα για να ξεκινησει το μελισσι,εχω πει και πιο παλια οτι τα μελισσια τα αφηνω επιτιδες στα ψηλα για να κοψουν σιγουρα γονο και να κανω θεραπεια για βαρροα. Αν δεν εχεις κανει θεραπεια για βαρροα βαλε ταινιες εμποτισμενες και κατέβα στα πεδινα.Τα μελισσια ειναι μικρα αν θελεις να παρεις μελι μετα τα μεσα απριλη εκτος αν ξεκινησεις απο το θυμαρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευχαριστω ολους τους φιλους για τις απαντησεις!
    Μαλλον θα τα κατεβασω παραλια που λεει και ο Κωστας για να ξεκινησουν σιγα-σιγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για σου Κωστα,συμφωνω με τους φιλους,εκει εσεις δεν νομιζω οτι ειναι ψιλα,τι θερμοκρασιες εχει???
    εαν εχεις αλλη επιλογη,σε παραλια????

    ΑπάντησηΔιαγραφή