Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Τρυγος στο θυμαρι

Πριν περιπου εικοσι μερες ,οταν και ανοιξε το θυμαρι στη Πεντελη (οψιμα διοτι ειναι στα 373 μετρα) αποφασισα να συνενωσω ολα τα μελισσια μου μπας και παρω ,για πρωτη φορα, μελι απο θυμαρι.Ετσι λοιπον αφου εγκλωβισα τη μανα κατω με τρια περιπου πλαισια ,με φελιζολ στα πλαγια για να μην κτισουν και διαφραγμα απο πανω η εικονα του μελισσοκομειου ηταν τετραοροφα και καποια τριοροφα.Την περασμενη εβδομαδα ελειψα για 6 μερες και οταν γυρισα το πρωι της Κυριακης πηγα να δω τι γινεται και ειδα οτι το θυμαρι εμεινε ακριβως στη μεση,μαλλον το εκαψε ο καυσωνας!!!Ανοιγοντας τα μελισσια ειδα οτι ειχαν μελια αλλα οχι τοσα οσα υπολογιζα να βρω.Συγκεκριμενα ενα μονο που ειχα ορφανο ειχε μεσα σχεδον 4 πλαισια μελι.Λογω υποχρεωσεων πηγα για τρυγο την Τριτη.Το συγκεκριμενο ορφανο μεσα ειχε μονο ενα πλαισιο με μελι!!!! Η απογοητευση μεγαλη !!! Απο την μια η στενοχωρια που δεν εκανα το τρυγο την Κυριακη απο την αλλη λεω ευτυχως που πηρα και αυτα τα μελια διοτι αν εκανα τρυγο σε κανα δυο μερες νομιζω δεν θα ευρισκα τιποτα!!! Ας ειναι ομως προς γνωση και συμμορφωση για του χρονου κοιταμε μπροστα και συνεχιζουμε δυναμικα!Δυστυχως φωτογραφιες γιοκ,η μηχανη μας τελειωσε εδω και καμποσο καιρο αλλα με τα πρωτα μελια που θα δωσω θα ειναι η πρωτη αγορα!!Καλη συνεχεια σε ολους,καλη δυναμη αντε και καλα μελια!!!

5 σχόλια:

  1. Πράγματι. αυτο είδα κι εγώ κάηκε το θυμαρακι. Και στον υμηττό τα ίδια. του χρόνου πάλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου μάστρο Κώστα .
    Δυστυχώς όπως τα λές έγιναν .
    Παραδόξως εγώ πρόλαβα φέτος και μάζεψα λίγο μελάκι γιατί όπως τις είδα που ανέβαζαν ρυθμούς είπα να ξεμπλοκάρω τελάρα(τρυγήσω ) αντί να ανεβάσω όροφο και αυτό ήταν το κέρδος μου .
    Μετά ήρθε ο καύσωνας και ξεράθηκαν όλα
    Εις αναμονή τώρα για άλλη μελιτοφορία

    Να είσαι καλά
    Χρήστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα γιατι ρε παιδια τρυγατε απο τωρα το θυμαρι?
    Εδω τωρα αρχισαν να τα σφραγιζουν καλα-καλα.Εννοειται οτι τρυγαω μονο μια φορα,και φετος το θυμαρι πηγε ικανοποιητικα παροτι δεν εβρεξε οψιμα.Τρυγος παντα πρωτο 15ημερο Αυγουστου.Συνηθως 8-13 του μηνος.Δηλαδη την ωρα που τρυγουσες δεν ετρεχαν τα μελια σαν νερο? Και αφου ανοιξε οψιμα οπως λες ποτε προλαβε να ωριμασει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @grainbow
    οπως ειπα και παραπανω μαλλον καηκε το θυμαρι απο το καυσωνα και το τρυγησα για να σφιξω και λιγο τα μελισσια.Μιλαμε πηρα ολα και ολα γυρω στα 3 με 4 πλαισια μονο απο το καθε μελισσι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κωστα σημερα σε διαβασα,τις ευχες μου καλη συνεχεια!!!

    Αγαπητε Γιωργο απο την Συρα τις ευχες μου,Γιωργο μου για τον τοπο σου ισχυουν οπως τα λες,το καθε μερος δεν ειναι το ιδιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή