Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Κηροσκορος Α!


Ολοι ξερουμε οτι οι κηρηθρες μας ειναι πολυτιμες και αναντικαταστατες .Για αυτον ακριβως τον λογο τις εχω χωρισει σε δυο ειδων,σε αυτες που βαζω στον εμβριοθαλαμο και σε αυτες που βαζω πανω για μελι.
Για ολες λοιπον πρεπει να φροντισουμε να τις αποθηκευουμε με τετοιο τροπο ωστε να αποφυγουμε το κηροσκορο που ειναι και ο νουμερο 1 εχθρος τους!
Το πρωτο πραγμα που κανω ειναι να τις βαλω στη καταψυξη στους -20 βαθμους για 24 ωρες.Υστερα υπαρχουν δυο λυσεις.Η μια ειναι αν το μελισσοκομειο μας δεν θα μετακινηθει να βαλουμε δυο η και τρια πατωματα με τα πλαισια πανω σε ενα μελισσι,ετσι ωστε να το 'περπατανε' οι μελισσες και ετσι οταν φτασει η θερμοκρασια στους 12-13 και κατω τα αποθηκευουμε στη αποθηκη μας χωρις προβλημα μεχρι την επομενη Ανοιξη!
Η αλλη λυση ειναι με μια εφαρμογη με μυρμηγκικο οξυ που θα αναφερθω σε επομενη αναρτηση.




4 σχόλια:

  1. Οι 24 ώρες είναι πολύ λίγες.
    Αυτά λένε οι τελευταίες μελέτες όσο και η προσωπική εμπειρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η τελευταίες έρευνες που έχουν ανακοινωθεί αναφέρουν οτι για να είναι αποτελεσματική η κατάψυξη , πρέπει να μείνουν οι κηρήθρες εκεί για 8-9 μέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια σε ολους!!
    Η καταψυξη αυτη ειναι επαγγελματικη και φτανει σε ΚΣ -25 !!! Τα 140 περιπου πλαισια που χωραει φτανουν σε αυτη τη θερμοκρασια σε 40 περιπου λεπτα. Θα το κοιταξω παντως παρ΄ολα αυτα εκτενεστερα και θα τα ξαναπουμε! Ευχαριστω για τις παρατηρησεις!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή