Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΙΓΕ Β

Για να μην γκρινιαζουμε συνεχεια,οσο αφορα τα σεμιναρια,να αναφερω και τα καλα της υποθεσης.Εμεις οι νεοι στο χωρο της μελισσοκομιας ,μεσα απο τα σεμιναρια,εχουμε την δυνατοτητα να βρεθουμε σε ενα χωρο οπου με την βοηθεια του εκπαιδευτη και με αυτη της πρακτικης ,οποια και αν ειναι αυτη,στα μελισσια του κτηματος Συγγρου,μας δινεται η δυνατοτητα να κανουμε πραξη ολα οσα μαθαινουμε απο τα βιβλια και ολα οσα κοιταμε και μαθαινουμε απο το δι αδικτυο.Θα ηταν λιγο αδικο να μην αναγνωρισουμε την προσπαθεια απο το κρατος σε αυτη την κατευθυνση.Τωρα βεβαια αν κοιταξουμε και λιγο στην υπολοιπη Ευρωπη
θα δουμε οτι υπολοιπομαστε παρα πολυ ακομη αλλα το λιγο ειναι καλυτερο απο το καθολου!
Δεν εχω κατι με τους θεσμους ,ισα-ισα πρεπει και επιβαλεται να υπαρχει ισχυρο κοινωνικο κρατος,το θεμα ειναι με τους "ισοβιους" διοικουντες στα πραγματα και των στεγανων!Γιατι οπως εχω δει ο ιδιος,υπαρχουν πολλοι συναδελφοι που και θελουν να βοηθησουν κια πραγματικα βοηθουν οταν τους ζητηθει.Στη Γαλλια ,για παραδειγμα,οι μελισσοκομοι πετυχαν και καταφεραν να καταχειρωσουν υποχρεωτικα μαθηματα για τους νεους μελισσοκομους και οπου αυτο δεν μπορει να γινει με την βοηθεια του κρατους,αναλαμβανουν και το κανουν μονοι τους οι παλιοι μελισοκομοι κανοντας αυτοι μερικα μαθηματα και δινοντας αυτοι καποια πιστοποιηση στους νεους ωστε να μπορουν να ξεκινησουν την μελισσοκομια,ειτε ερασιτεχνικα ειτε επαγγελματικα

5 σχόλια:

  1. Πολύ σωστά τα λές αλλά εδώ στο Ελληνιστάν,που λέει και ένας φίλος,όχι μόνο δεν μεταδίδουμε τις γνώσεις μας στους νεότερους αλλά αν αγοράσουν και μελίσσια κοιτάμε πώς θα τους την φέρουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κώστα καλησπέρα,
    Σε ποιο τμήμα είσαι???
    Με ποιον καθηγητή???
    Εγώ είμαι με τον Σκοτιδάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια χαρα Νικο, ειμαι στο β νομιζω τμημα τριτη και πεμπτη και ο δασκαλος λεγεται Σπυρος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δευτέρα Τρίτη είμαι εγώ.
    Κάπου θα σε πετύχω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητοί μελισσοκόμοι χαίρετε, ονομάζομαι Σαρηγιαννίδη Αλεξάνδρα και στα πλαίσια της διπλωματική εργασίας μου στην ΑΣΠΑΙΤΕ, έφτιαξα ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με τους συμμετέχοντες στα σεμινάρια μελισσοκομίας του ΙΓΕ .
    Τα ερωτηματολόγια συμπληρώνονται ανώνυμα και τα αποτελέσματα θα χρησιμοποιηθούν για την συγγραφή διπλωματικής – πτυχιακής εργασίας.
    Θα ήθελα να αναρτήσω τις υπερσυνδέσεις των ερωτηματολογίων με την θερμή παράκληση και την ελπίδα να απαντήσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι συμμετέχοντες στο συντομότερο χρονικό διάστημα.
    Σας ευχαριστώ θερμά για την πολύτιμη βοήθεια σας ώστε τα αποτελέσματα της εργασίας μου να είναι όσο το δυνατόν αντιπροσωπευτικότερα της πραγματικότητας.
    Φυσικά στα αποτελέσματα της έρευνας καθώς και σε ολόκληρη την εργασία θα έχουν πρόσβαση όλοι όσοι από τους συμμετέχοντες το επιθυμούν.
    ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑ!
    Θερμές ευχαριστίες!
    Υ.Σ Στην διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση ή πληροφορία


    http://www.surveymonkey.com/s/CFZCDLT
    http://www.surveymonkey.com/s/CQ5R7MR

    ΑπάντησηΔιαγραφή