Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Αποτροπη σμηνουργιας


Κανοντας λοιπον τους απαραιτητους χειρισμους στο μικρο μου 'κοπαδι' για να μπορεσω να τα δυναμωσω αφου εβαλα οροφους σε ολα, ειδα οτι, βοηθωντας βεβαια της πολυ καλης ανθοφοριας της περιοχης (σωστος παρασεισος!!!) πηραν πολυ τα πανω τους!Παραπηραν θα ελεγα αφου μερικα εχουν γινει πια κοντα στα 15 με 16 πλαισια ετσι φοβουμενος επερχομενες σμηνουργιες μετα απο πολυ σκεψη αποφασισα να παρεμβω.Σημερα λοιπονταχωρισα και τα εκανα μονα οσα φυσικα ηταν τα πιο επιφοβα για να φυγουν.Για μενα που ειμαι καινουργιος στη μελισσοκομια,αυτη ηταν μια δυσκολη δουλεια.Καιδεν το λεω απο αποψη σωματικης κουρασης αλλα γιατι επρεπε συνεχως να παιρνω αποφασεις για το τι θα κανω στο καθενα ξεχωριστα και αν εκανα τη σωστη κινηση στο καθενα.Ετσι λοιπον φροντισα να μοιρασω, οσο δυνατον γινοταν, τα μελισσια ετσι ωστε να ειναι στο τελος της ιδιας δυναμικης.Παιρνοντας λοιπον γονο σφραγισμενο απο το ενα και βαζοντας στο αλλο η περνοντας γονο ημερας απο οπου γινοταν και 'φιλευοντας' καποιοα αλλα που δεν ειχαν πιστευω οτι καταφερα να εχω οσο περισσοτερο ομοιομορφα μελισσια γινονταν.Βεβαια αν τα καταφερα η οχι αυτο θα το ξερω σε λιγες μερες οταν τα ξαναεπιθεωρησω.Επ' ευκαιριας λοιπον της επισκεψης μου αυτης εβαλα και βασεις σχεδον σε ολα για να μην ειναι 'καταχαμα' με οτι συνεπαγεται αυτο.Φανταζεστε φυσικα τι εγινε στο τελος!Χ αμος! οι μελισσες ειχαν αναστατωθει και με τους χωρισμους αλλα και με την αλλαγη υψους και με φιλεψαν με καμια δεκαπενταρια τσιμπιματακια! Ας ειναι, τελος καλο ολα καλα
Τελικα αυτη ειναι οπως φαινεται και η ομορφια της μελισσοκομιας! καταστρωση σχεδιου,υλοποιηση, προσμονη για το αν γιναν ολα σωστα και .αν πανε ολα καλα απιστευτη ικανοποιηση,αν παλι οχι ξανα σχεδια ξανα αλλαγη πλανου και ξανα βελτιωσεις των χειρισμων μεχρι να τα καταφερουμε!!!

2 σχόλια:

  1. Σε λίγες ημέρες λοιπόν , που εύχομαι όλα να πάνε καλά, θα δεις πόσο γρήγορα θα ξεχάσεις τον πόνο των τσιμπιμάτων και πόσο γρήγορα θα είσαι με ένα νέο σχεδιο στο μυαλό σου . Καλή επιτυχία φίλε μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εμεις φετος δεν πηραμε καθολου γυρι .
    απο τον καταρρακτη ειναι η φωτο, ειμαι απο εκει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή