Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Μαιναλο β'μερος

Αφου εγινε η μεταφορα στο Μαιναλο ,την περασμενη εβδομαδα,ολου του μελισσοκομειου, φυσικο ηταν να υπηρχαν και μελισσια μονα τα οποια ομως ως γνωστον δεν κανουν για ελατο.Ετσι λοιπον αφου εγιναν οι απαραιτητες συνενωσεις ,οπου ηταν δυνατον,τα υπολοιπα μονα μεταφερθηκαν εκ νεου στη καστανια που αρχιζει και δινει τωρα για να παρουν τα 'πανω τους' .Το υψομετρο εδω ειναι ακριβως 1138 μετρα!!
Η εικονα λοιπον του μικρου μου μελισσοκομειου ειναι τωρα καπως ετσι! Αφου καθαριστηκαν τα χορτα και μπηκαν καποιες βοηθητικες σανιδες μπροστα,

και αφου φορτωσαμε στο φορτηγο του φιλου ( φιλου οχι "φιλου") μαζι με μερικα δικα του τα μονα τα δικαμου


πηγαμε για ξεκουραση και κουβεντα στο πανεμορφο Χρυσοβιτσι

Γεγονος ειναι ,οτι ημασταν παρα πολυ τυχεροι γιατι σε ολη την διαδρομη απο Αθηνα μεχρι και το Χρυσοβιτσι εβρεχε συνεχως και πιστευα οτι τσαμπα κατεβηκα,αλλα πανω στο βουνο ο καιρος ηταν καταπληκτικος! απιστευτο!! Ηταν τοσο μεγαλη η τυχη μας που η βροχη ξεκινησε ακριβως μολις φευγαμε!Τωρα μενει να δουμε αν η τυχη θα συνεχισει να μας συμπαραστεκεται στη συνεχεια.
Ευχομαι καλη συνεχεια και καλους τρυγους σε ολους τους συναδελφους!!!!!!!

5 σχόλια:

  1. Κοκκινε ανοιξες καθόλου τα μελίσσια στα έλατα? Βάζανε μέλια? Γιατί άκουσα πως επάνω έκανε πάγους και χάλασε τους πληθυσμους των εντόμων.
    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Γιωργο γεια
    Οχι μελια δεν βαζουνε ακομη αλλα ουτε και μας χαλασε τιποτα ο καιρος ,πιστευω σε μερικες μερες να ξεκινησει και εδω ο ελατος γιατι απο οτι ειδα ειναι γεματο 'κοριους' μακαρι να μην μας τα χαλασει η βροχη!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δοκίμασες στη κυρά Ντίνα παστό με αυγά ;
    Σε ποιά περιοχή τα πήγες ;
    Εγώ έχω χωράφι στο κάμπο στο Χρυσοβίτσι αλλά και στις Μουτσάρες. Φέτος για δεύτερη φορά δε θα πάω μελίσσια στο κάμπο.
    Μετά την Τρίτη που θα ζεστάνει θα ανέβω να ρίξω μιά ματιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ΘΕΟΔΟΣΗ ευχαριστω, καλες σοδειες και σε σενα!

    @halastanis τα εχω περιπου κανα δυο χιλιομετρα πανω απο τη βιλα του Κοτσοβολου προς Λιμποβιτσι.
    Γιατι δεν τα βαζεις στον καμπο αφου εχεις και δικο σου μερος?
    Μηπως ξερεις ,μια και εισαι απο τα μερη,τι γινεται στον αγιο Πετρο απο καστανια ,ποτε δινει και αν ειναι ευκολη η προσβαση?Ευχαριστω εκ των προτερων!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή