Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

ΔΥΣΤΥΧΩΣ




Οπως λεει λοιπον και ο τιτλος,τα πραγματα δεν πηγαν καλα στον ελατο (Μαιναλο).Αυτο που νομισα (σαν νεος μελισσοκομος) οτι δουλευε , δεν ηταν παρα λιγο μελι απο λουλουδια!
Πηγαινοντας το Σαββατο στο βουνο να κανω τον πρωτο μου τρυγο και ενω περιμενα καποια καλα αποτελεσματα,ανακαλυψα οτι οι ποιο πολλοι συναδελφοι σιγα-σιγα εφευγαν αφου ειδαν οτι φετος (υστερα απο παρα πολλα χρονια) ο ελατος δεν εδωσε τ ι π ο τ α.Ετσι και εγω αφου πηρα μερικα πλαισια' γνησιου ανθομελου' τα μετεφερα στο εργαστηριο και εκανα παρ'ολα αυτα τον πρωτο μου τρυγο.

Φοβερη εμπειρια ειναι να βγαζεις το πρωτο μελι και να βλεπεις τους κοπους τους δικους σου αλλα και των μελισσιων σου!!!!Τα μεσα ειναι βεβαια λιγο πρωτογονα αλλα ας ειναι καλα ο φιλος (και οχι 'φιλος') Χρηστος (explore bee) που μου παραχωρισε ευγενικα τον μελιτοεξαγωγεα του -αν και δεν προλαβε να τον χρησιμοποιησει ο ιδιος!-και ετσι εβγαλα γυρω στα128.500 γρ. μελι!!! (σε γρ. φαινεται πιο πολυ!!!!!).
Τωρα στη καστανια και εκει τα πραγματα δεν πανε καλα.Παρ'ολο που την περασμενη εβδομαδα δουλευαν πολυ καλα,προχθες που τα ειδα ηταν στασιμα και θα χρειαστει να τα μεταφερω ξανα.Επειδη δεν γνωριζω και πολλα απο τοποθεσιες γυρω απο την Αττικη που εχουν μελιτοφορια ετουτη την εποχη θα παρακαλουσα οποιος συνναδελφος γνωριζει κατι ,να βοηθησει προς αυτη την κατευθυνση


Και μια αποψη απο τον τρυγο στο Μαιναλο!

Καλους τρυγους και καλη συνεχεια σε ολους!
Keep beekeping

7 σχόλια:

  1. Κώστα μην το βάζεις κάτω σίγουρα υπάρχουν και άλλες ανθοφορίες σε εσάς εκεί πάνω τί να πούμε και εμείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ama piges persi e tote evgales meli kai gia fetos.
    persi itan dipli paragogi :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κώστα
    μη μασάς.
    Τα καλύτερα έρχονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γεια χαρα σε ολους!
    @Μαρκο εχεις δικιο,αλλα εδω που τα λεμε δεν περιμενα και καμμια τρελη παραγωγη πρωτη χρονια,αναγνωριστικα ειναι ολα για του χρονου!
    @Ανθιμε ευχαριστω
    @george den piga persi proti fora einai fetos
    @Ανεστη νασαι καλα δεν μασω αλλα περσι καναμε σε μελισσια φιλου (20 τριοροφα) τρυγο 350 κιλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κώστα αύριο κατεβάζουμε τα μελίσσια από το Μαίναλο στην Μεσσηνία μήπως και προλάβουμε το θυμάρι . Χάλια το έλατο εφέτος, και εγώ πρώτη χρονιά στην μελισσοκομία , αλλά δεν το βάζουμε κάτω,συνεχίζουμε πιο δυνατά .
    Να ήμαστε όλοι πάνω απ'όλα καλά !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε Κωστα μην μασας.Ετσι γίνεται ο έλατος δεν δεινει κάθε χρόνο .
    Απο πληροφορίες που εχω απο Αρτοτίνα που ημουν εχθές λιγο πολυ τα πράγματα ειναι ιδια .(Παρεπιπτοντως να χαιρετησω τους μελισσοφιλους της περιοχης Φθιώτιδος καθως σημερα εχουν στην περιοχη της Αρτοτίνας μελισσοκομικό πανυγηρι το οποιο εχασα λογω υποχρεωσεων ).
    Μην πτοίσε να εισαι καλα εσυ και ολοι οι μελισσοφιλοι.

    Explore.bee
    Χρήστος Μαραγκός

    ΑπάντησηΔιαγραφή